Eduskuntatalo 2018
EDUSKUNTAVIERAILU 19.2.2018

Ohjeet Eduskuntataloon saapuville vierasryhmille

- Nimiluettelo vieraista toimitetaan eduskunnalle varauksen yhteydessä. Voit muokata nimilistaa viimeistään kolme arkipäivää ennen käyttämällä varauksen omaa linkkiä.

- Ryhmän yhteyshenkilön on huolehdittava siitä, että vain nimiluettelossa mainitut henkilöt saapuvat ryhmän mukana Eduskuntataloon ja että kaikki ovat tutustuneet alla oleviin ohjeisiin.

- Eduskuntatalossa on paljon portaita, joten liikuntaesteistä on ilmoitettava etukäteen. Lastenrattaita ei lähtökohtaisesti voi ottaa mukaan opastetulle kierrokselle.

- Ilmoita oppaille etukäteen lisätietoja-kentässä myös mahdollisista kansanedustajatapaamisista, jotka on sovittu tapahtuvan opastetun kierroksen jälkeen.

- Kaikille vieraille tehdään turvatarkastus, joka on samantapainen kuin lentokentillä. Metalliesineet kannattaa ottaa esille jo ennen tarkastusta sekä jättää päällystakit ja laukut mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi ryhmän linja-autoon.

Kiellettyjä esineitä Eduskuntatalossa ovat esimerkiksi - terävät esineet (sakset, monitoimityökalut, veitset) - syttyvät ja myrkylliset aineet, kaasusumuttimet (aerosolit, sytyttimet) - nesteet, eväät. Turvatarkastuksessa poiskerätyt esineet palautetaan vierailun jälkeen.

- Kovaäänistä ja häiritsevää käytöstä on vältettävä ja esimerkiksi matkapuhelimet on pidettävä äänettömällä vierailun ajan. Koululaisryhmissä opettaja vastaa oppilaidensa asiallisesta käytöksestä.

- Vieraiden on pukeuduttava asiallisesti, esim. pipot ja lippalakit jätetään naulakkoon. - Valokuvaaminen Eduskuntatalossa on sallittua.

- Vierasryhmien sisäänkäynti Eduskuntataloon on pääportaiden pohjoispuolella (ks. kartta). Toivomme ryhmien saapuvan sisäänkäynnille noin 10 minuuttia ennen opastuksen alkamisaikaa.

- Opastettuun kierrokseen Eduskuntatalossa on hyvä varata noin tunti aikaa. Kierrokset ovat maksuttomia. Eduskuntaan voi ennen vierailua tutustua esimerkiksi seuraavien verkkosivustojen kautta:

www.eduskunta.fi www.eduskunta.fi/FI/NuortenEduskunta

www.facebook.com/suomeneduskunta twitter.com/suomeneduskunta

Vierailimme remontoidussa eduskuntatlossa 19.2.2018
Peruskorjatun eduskunnan valtiosali on upeassa kunnosssa.
Istuntosali on saanut alkuperäisen valoisan ilmeen kattoikkunan korjaksen myötä.