Mielen virkistys

Henkinen virkistys on Parkinsonin tautia sairastavien hyvinvoinnin kannalta yhtä tärkeää kuin fyysisen kunnon ylläpitäminen.

Espoon Parkinson-kerho  pyrkii tarjoamaan monenlaista mieltä virkistävää toimintaa, jolla voidaan torjua alavireisyyttä ja masennusta.

Mielen virkistystä haetaan monista erilaisista yhteisistä tapahtumista ja vierailuista, joita kerho vuosittain järjestää.
Kerhon kuukausikokouksissa esitelmöitsijät jakavat uutta tietoa monista jäsenistöä kiinnostavista teemoista.
Kerhon Turun retkellä vierailtiin mm. Turun Tuomiokirkossa.Retket 

Myös tutustumisretket mielenkiintoisiin kohteisiin antavat virikkeitä ja hyvää mieltä, jotka auttavat jaksamaan. Yhteisillä matkoilla voi tutustua myös uusiin ihmisiin. Vertaistukikin onnistuu hyvin.

Viime vuosina  Espoon Parkinson-kerho on järjestänyt kotimaassa retkiä muun muassa  Turkuun, Ahvenanmaalle, Loviisaan.

Kerho on alustavasti valmistellut jo uusia vierailukohteita. Esimerkkejä tällaisista retkien kohteista ovat Suomen rahamuseo, Verlan teollisuusmuseo, Tampereen koskipuisto ja luontoretki Nuuksion Haltiin.

Ulkomaanmatkat
Espoon Parkinson-kerho on järjestänyt yhteisiä matkoja myös ulkomaille. Viime vuosina on käyty muun muassa Virossa ja Espanjan Andalusiassa.

Koronaviruksen  vuoksi   kerho joutui viime vuonna peruuttamaan Baltiaan suunnitellun kiertomatkan. Tarkoitus on, että matka toteutetaan myöhemmin, kun koronapandemia on saatu kuriin.
Espoon Parkinson-kerhon Espanjan matkalla tutustuttiin mm. Malagan tuomiokirkkoon.Kulttuuritapahtumat

   Mielen virkistys tarkoittaa käytännössä kaikkea sitä toimintaa, millä Parkinsonin tautia sairastavien ja heidän läheistensä toimintakykyä ja hyvinvointia pidetään yllä.

  Esimerkiksi taidenäyttelyt, teatteriesitykset ja konsertit antavat mielihyvää, rentoutusta ja positiivisia vaikutteita. Niistä saamme voimia, jotka auttavat selviytymään jokapäiväisistä rutiineista.

   Espoon Parkinson-kerho järjestää vuosittain useita erilaisia kulttuuritapahtumia ja vierailuja.