Keilaus

Keilaus sopii hyvin Parkinsonin tautia sairastaville. Keilaus kehittää liikkumisen koordinaatiota ja tasapainoa.  

Espoon Parkinson-kerhon keilaajat kokoontuvat joka tiistai ko 11.00 kevään ja syksyn aikana Tapiolan keilahalliin harjoittelemaan tai kilpailemaan ja vaihtamaan kuulumisia. 

Kerhon keilaajat pyörittävät perustamaansa Espoon Pytty-kisaa, joka ainoana Parkinson-keilaaja ryhmänä käyttää laskemiaan keskiarvotasoituksia kisatulosten laskennassa.

Espoon Parkinson-kerhon huhtikuun alussa Talin keilahallissa  järjestämä Aprilli-keilakisa kerää osanottajia ympäri Etelä-Suomea.
Espoon Parkinson-kerhon keilaajiin kuuluu tällä hetkellä 18 aktiivista lajin harrastajaa, vetäjänä Vesa Lentonen.

Omissa kisoissa 5.4.203 , jotka järjsettiin Talissa oli 61 osallstujaa. Miesten henkilökohaisen kilpailun  paras oli Timo Rosten Pohjois-Kymistä, toiseksi tuli Jyrki Caslius Turusta ja kolmas oil Aimo Koski Pohjois-Kymistä.

Naisten henkilökohtaisen kilpailun voitti Marja Heininen LaPakista. Toiseksi tuli Merja Lonka Pohjois-Kmisä ja komas oli Paula Anttila LaParkista.

Joukkuekilpailun voittajat tulivat Pohjois-Kymistä joukkueella Aimo Koski, Matti Kähärä ja Timo Rosten. LaPark sijoittui toiseksi jokkueessa mukana Sakari Perkoila, Olli Kivivuori ja Jouko Koskinen. Kolmanten olivat Tikkurilan keilajat Leni Atanasov, Leo Atanosov ja Esa Kosklainen.

Oman kerhon paras heitäjä oli Lasse Karppinen (tere). Vasta-alkajana maintakoon Patrik Sjöblum Helsngfors nejdens-kerhosta miniolla tuloksella 422.


Kevään viimeinen keilakisa pidettiin Lahdessa 8.5.2023 . Kilpalun miesten sarjan voitti Aimo Koski Pohjois-Kymistä, toisena oli  Veiko Heininen (terve vai sairas?) ja kolmas oi Pekka Toivanen t(erve vai sairas?). Naisissa paras oli Paula Anttila LaPark, toiseksi tui  Merja Lonka Pohjois-Kymi ja kolmas oli Marja Hieinen LaPark.

Paras Esoon keilaaja oli Vesa Letonentuloksella 431.

Iskujoukko taas koolla kun korona sen sallii. Kuvassa vasemmata Kyösti, Grant, Vesa, Jukkapekka ja Arska
Hyvä Tuomo, tuli kaato!
Tarkka paikkoheitto saatettu matkaan.
Grantillla on vakaa tasapaino

Keilailussa tasapaino ja notkeus ovat koetuksella. 


Arskan tyyli on vasurin valtti
Grant keskittyy
Jukkapekan tyylinäyte
Vesa valmistutuu avausheitoon


Heiluri on perusasia joka tuottaa voimaa ja tarkkuutta heittoon.Parkinson-keilausta koskevia kipailukutsuja ja -tuloksia:  www.keilat.fiKeilailuliiton sivut : https://www.keilailu.fi/ajankohtaista