Kokoukset on siirretty nettiin

  • 14.1.30.4.2021

Espoon Parkinson-kerho on siirtänyt  toimintaansa koronapandemian vuoksi nettiin.

Kokemukset etäyhteyksillä järjestetyistä virtuaalikokouksista ovat myönteisiä.

Nettikokouksia on tarkoitus jatkaa myös sen jälkeen, kun koronaviruksesta on päästy eroon . 

Korona-virus näytti olevan voimissaan ja pandemia uhkasi jatkua pitkään. Oli keksittävä jokin uusi yhteydenpitotapa, jotta meillä säilyisi edes jonkinlainen tuntuma jäsenistöömme.

EKP:n puheenjohtaja Juha Venho oivalsi, että Internetin tarjoamat etäyhteydet voisivat olla uusi tapa pitää yhteyttä. 

Espoon Parkinson-kerho on aloittanut virtuaalisten nettikokousten pidon.

Jo viime keväänä kerhossa kokeiltiin aluksi vähän pienemmällä porukalla, miten yhteydenpito netissä onnistuu. Syksyn aikana ryhdyttiin sitten houkuttelemaan kerhon koko jäsenistö mukaan. On järjestetty nettikokouksia, joissa on kuultu esitelmiä. On myös pidetty kokouksia, joissa on vaihdettu kuulumisia ja joissa on muun muassa on uudistettu kerhon kotisivuja.

Tavoitteena on, että nettikokouksiin tulisi mukaan ainakin saman verran väkeä kuin tavallisissa kuukausikokouksissa on käynyt. Parhaimmillaan hyvät esitelmöitsijät ovat vetäneet paikalle 30-40 jäsentämme.

EPK:n 177 jäsenestä jo noin 80 prosentilla on tällä hetkellä käytössään internet-yhteys.

Netti hyvä apuväline

Jo muutamien nettikokouksen perusteella  todettiin, että virtuaalisuudesta voi tulla oiva uusi apuväline kerhotoimintaan. Nettikokouksen pito on aika helppoa, kunhan tekniikka vain on saatu  pelaamaan ja tietokoneen käyttöä on harjoiteltu riittävästi.  Etu perinteisiin kokouksiin on, että osanottajat voivat olla kodeissaan etäyhteyden päässä. Näin aikaa vievä matkustaminen jää pois.

Kokemusten mukaan netissä onnistuvat parhaiten virtuaaliset esitelmätilaisuudet, webinaarit. Niitä on helppo seurata omalta tietokoneen näyttöruudulta. Esitelmän pitäjän kanssa voi myös käydä keskustelua niin sovittaessa.

Virtuaalisista nettikokouksista on havaittu myös puutteita. Niistä jää pois muiden kerholaisten henkilökohtainen tapaaminen ja kahvikupin ääressä seurustelu.  Vertaistukeen keskittyvät nettitapaamiset ovat osoittautuneet melko haastaviksi, koska netin kautta on aika vaikea päästä läheiseen, henkilökohtaiseen keskusteluun.

Lue lisää: Hermolla-lehti 4/2020