Keilailu

Keilailu on hauskaa liikuntaa, joka sopii mainiosti Parkinsonia potevalle. Se harjoittaa lihastenParkkis Espoo moniväri koordinaatiota, tasapainoa ja laajoja liikeratoja. Voit harrastaa keilailua  yksin tai ystävien kanssa, ja voit halutessasi osallistua kilpailuihin.

Keilauksessa ”Kaikki paitsi heiluri on turhaa”, sanoi Alvari, joka on harrastanut lajia jo monta kymmentä vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että keilapalloa heitettäessä käytetään hyväksi painovoimaa heilurin avulla, ja siten minimoidaan fyysisen voiman käyttö. Keilaajan ei siis tarvitse olla atleetti saadakseen pallon lähtemään vauhdilla kohti keiloja.

Pääset tutustumaan keilailun teoriaan ja käytännön nikseihin Alvarin keilakoulussa. . Alempana on kaksi kuvaa Sellon keilahallista vuoden 2013 Alvarin kisoista, jotka Alvari järjesti nimipäivänsä kunniaksi..

Keilailua aloittavan on hyvä tutustua myös Suomen Keilailuliiton videokirjastoon, joka löytyy linkistä Keilailuliitto. Sieltä löytyy opetuvideoita ja muuta tietoa sekä aloittelijalle että varttuneemmalle harrastajalle. Erityisesti kannattaa tutustua keilailuetikettiin, linkki Etiketti.

Pidämme aktiivisesti yhteyttä Etelä-Suomen Parkinson-kerhoihin ja osallistumme kutsukilpailuihin. Espoon Parkinson-kerhon omat kutsukilpailut olemme pitäneet kerran vuodessa.

Kimmo antoi Alvarille lahjaksi tämän keilan

Kimmo antoi Alvarille lahjaksi tämän keilan

Suomen mestari Kimmo Lehtonen ja Alvari Niskala Sellon keilahallissa

Suomen mestari Kimmo Lehtonen ja Alvari Niskala Sellon keilahallissa