Alvari 90 v – juhlakisa Tapiolassa

Kaikkien tuntema Alvari, alias Alvar Niskala, vietti 90. syntymäpäiväänsä 22.11.2017. Espoon Parkinson-kerhon keilaajat päättivät muistaa Alvaria järjestämällä 21.11.2017 Juhlakisan hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. Kilpailuun osallistui oman kerhon jäsenten lisäksi vieraita Keski-Uudenmaan ja Kirkkonummen kerhoista. Kaikkiaan pelaajia oli 26 henkeä. Kisojen tunnelma oli välitön ja iloinen, kun vanhat tutut tapasivat toisensa.

    Alvari tervehtii keilaajia ennen kisan alkua

Alvari on pitkän linjan keilaaja, jolla on lajista kymmenien vuosien kokemus sekä pelaajana että kouluttajana. Hän on ollut Espoon Parkinson-kerhon keilaajien kantavia voimia levittäen oppiaan keilauksen saloista. Kaikki muistavat jo tärkeimmät opeista eli ”heilurin” ja ”vapaudenpatsaan” ja moni on saanut Alvarilta ne ratkaisevat vinkit joiden avulla tulostaso on huomattavasti kohentunut.

Viime aikoina hän on ideoinut ja toteuttanut YouTuben välityksellä keilailua käsitteleviä videoita, joita voi katsella myös kerhon kotisivuilta löytyvien linkkien välityksellä. Katselukertoja Alvarin videoille on kertynyt yli kymmenen tuhatta.

Pirteä ja iloinen päivänsankari osallistui kilpailuun heittäen täydet 3 sarjaa.

   Alvari vastaanottaa juhlapokaalin Asta Mehtälältä

Alvari on tasoitusten käytön vankka tukija. Kerhon sisäisissä kisoissa on käytetty keskiarvotasoituksia jo puolitoista vuotta, mistä johtuen aloittelevat ja varttuneemmat keilaajat voivat kilpailla tasaveroisesti keskenään. Kokemus on osoittanut että tämä motivoi aloittavia pyrkimään harrastuksessa eteenpäin. Keskiarvotasoitus perustuu tavoitekeskiarvon ja pitemmän ajan henkilökohtaisen keskiarvotuloksen erotuksen hyvittämiseen sovitun prosenttimäärän suhteessa sarjaa kohti. Toinen mahdollisuus olisi ikätasoitus, joka antaa lisää pisteen sarjaa kohti jokaisesta 60 vuotta ylittävästä ikävuodesta.

Alvarin juhlakisassa käytettiin keskiarvotasoitusta 180 / 80%. Niillä heittäjillä, joilla ei ollut pitkän ajan keskiarvoa tasoituksen perusteeksi käytettiin kolmen kilpailussa heitetyn sarjan keskiarvoa, kun parempaa tietoa ei ollut käytettävissä.

Miesten kisan voitti Kyösti Saarhelo (462/558), toiseksi tuli Tuomo Ojala (482 / 557) ja kolmas oli Heikki Heino (409 / 538). Naisten kilpailun tulokset osoittavat, että vasta vähän aikaa lajia harrastanut keilaaja voi onnistuessaan päästä korkealle tulosluettelossa. Voittaja oli Irina Halonen (333 / 555), joka on keilannut aktiivisesti viime vuoden syksystä lähtien. Toiseksi tuli Ritva Höglund (389 / 509) ja kolmanneksi Hildegard Heinonen (293 / 491).

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät linkistä Alvari 90 v juhlakisa. Voit palata vielä Alvarin juhlakisojen tunnelmaan käyttämällä linkkiä Alvarin  juhlakisan kuvia.

Espoon Parkinson-kerhon keilaajien onnittelut ja kiitokset 90 vuotiaalle Alvarille !

 

About Kyösti

Jäin eläkkeelle vuonna 2006 melkein 37 vuotta kestäneen työuran jälkeen, ja sain keväällä vuonna 2009 tietää sairastavani Parkinsonin tautia. Harrastan valokuvausta, musiikkia ja liikuntaa (painopiste keilauksessa).