Mr Parkinson tanssii

Tanssia

Tanssi on parkinson potilaille hyvä liikuntamuoto, toteaa Iltasanomat Parkinson viikon alkaessa:

Tanssia on alettu käyttää Parkinsonin tautia sairastavien elämänlaadun ja mielialan parantamiseen. Tanssin on todettu tutkimusten mukaan vaikuttavan Parkinsonia sairastavilla suotuisasti muun muassa tasapainoon ja askellukseen.

Tanssiliikunta vastaa useisiin Parkinson-potilaille suositeltuihin kuntoutuksen muotoihin.

Yhteisöllinen, liikeratoja vapauttava Parkinson-tanssi on keksitty Yhdysvalloissa, josta sen idean nappasi Suomeen tanssija Tuomo Railo tanssiteatteri Glims & Glomsiin. Terapeuttista tanssia Parkinson-potilaille -hanke on käynnistynyt Espoossa ja jatkuu sieltä nyt muualle Suomeen.

Tanssitunti alkaa istuen ja tuolituolitanssin jälkeen kurssilaiset nousevat ylös ja harjoittelevat askellusta. Pian jo tanssitaan valssia, sirtakia ja cha cha chaata!                                                                  [HELJÄ SALONEN]

Artikkeliin liittyvä video löytyy osoitteesta
Uudenmaan Parkinson-yhdistyksen jäsenille tarjotaan tangon taikaa huhtikuun lopulla alkavalla kurssilla. Tarkemmat tiedot löytyvät oheisesta esittelytekstistä: Tango_UPY_2015
Kurssille ilmoittautumiset UPYn toimistoon.