Pääsiäispohdintaa

Muutama kysymys on ratkaistava ennen sivujen julkistusta suurelle yleisölle.

Ensinnäkin kuka saa kirjoitta mitäkin tänne. Näyttäisi viisaimmalta pyytää halukkaita kirjautumaan sivuston käyttäjäksi. Rekisteröinnin yhteydessä käyttäjä antaisi oikean nimensä, sähköpostiosoitteensa, nimimerkin (jolla esiintyy sivustolla) ja salasanan. Edellytetäänkö kerhon jäsenyyttä? Mielestäni ei.

Rekisteröityneillä käyttäjllä voi olla erilaisia rooleja:

Tilaaja (Subscriber)
Tilaaja voi lukea ja kommentoida kirjoituksia sekä muokata omaa profiiliaan.
Avustaja (Contributor)
Avustaja voi edellä mainittujen asioiden lisäksi kirjoittaa artikkeleita. Hän ei kuitenkaan pysty itse julkaisemaan artikkelia blogissa eikä muokkaamaan artikkelia tai poistamaan sitä enää sen jälkeen, kun joku muu on sen blogissa julkaissut.
Kirjoittaja (Author)
Kirjoittaja voi edellä mainittujen lisäksi myös itse julkaista kirjoittamansa artikkelit sekä muokata ja poistaa niitä myös kirjoittamisen jälkeen. Kirjoittaja voi myös siirtää tiedostoja, kuten kuvia, blogin palvelimelle.
Päätoimittaja (Editor)
Päätoimittaja voi edellä mainittujen lisäksi muokata, poistaa ja julkaista myös muiden kuin itsensä kirjoittamia artikkeleita (myös jo julkaistuja). Pääoimittaja voi kirjoittaa, muokata ja julkaista artikkeleiden lisäksi sivuja. Hän voi myös moderoida, muokata ja poistaa kommentteja, lisätä ja poistaa kategorioita (blogiartikkeleiden aihepiirejä) sekä hallita blogin linkkilistoja.

Päätoimittaja voi myös julkaista, lukea, muokata ja poistaa yksityisiksi merkittyjä artikkeleita ja sivuja sekä käyttää HTML- ja JavaScript-koodia.

Näiden soveltamisest pitäisi luoda pelisäännöt.

Edellisten lisäksi on yksi rooli:
Pääkäyttäjä (Administrator)
Pääkäyttäjillä on kaikki ne oikeudet, mitkä edellä luetelluilla käyttäjätasoillakin.Niiden lisäksi pääkäyttäjä voi hyväksyä ja poistaa käyttäjiä. Hän voi muuttaa blogin asetuksia ja lisätä siihen uusia toiminnallisuuksia ottamalla käyttöön blogiin asennettuja lisäosia sekä vaihtaa blogin ulkoasuteemaan. Pääkäyttäjä voi lisäksi asentaa ja poistaa lisäosia, muokata blogin ulkoasuteemoja sekä muuttaa käyttäjien tietoja.

Näitä ei voi olla montaa. Aloitetaan yhdellä ja varamiehellä.

 

Toinen kysymys on FOORUMIn rakenne ja tekniikka millä se toteutetaan. Pyyntönä oli tarve kertoa uusimmista tutkimustuloksista ja uusista lääkkeistä. Itse tekstien julkaisemisen lisäksi linkit mielenkiintoisille sivuillle voisivat olla käypä ratkaisu.

Nyt täytyy lähteä ulos ja aurinkoon.